over mij

Over mij

Ik ben Annemarie Vrolijk. In 2002 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Ik ben werkzaam geweest in verschillende takken van de gezondheidszorg met uiteenlopende hulpvragen. Van het werken in de ouderenzorg tot het coachen van jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ik heb ruim 10 jaar lang gewerkt binnen de volwassenen revalidatie met aandachtsgebieden op het vlak van neurologische aandoeningen (NAH), oncologie en chronische pijn. Met mijn ervaring heb ik kennis van verschillende ziekten en aandoeningen en de invloed daarvan op het dagelijks leven. Door het volgen van verschillende scholingen en cursussen ben en blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen in mijn vakgebied.

Door cliënten en de mensen om mij heen word ik gewaardeerd om mijn betrokkenheid en het vertrouwen dat ik ze geef. 

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en ben gek op de stad. Ik blijf genieten van de Maas en de veranderende kleuren die de seizoenen de stad geven. Wekelijks probeer ik een hardlooprondje te maken, alleen gaat dat niet vanzelf. Toch voel ik me vrolijker als ik voldoende beweeg. Maar als ik zou moeten kiezen tussen hardlopen of koken… dan kook ik het liefst uitgebreid voor vrienden of mijn gezin.  

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van Ergotherapie Nederland.

Per mei 2021 heb ik ondersteuning van Annemarie gekregen als re-integratiecoach en zijn veel dingen in m’n werk veranderd. Na mijn revalidatie ging ik vanaf april 2021 weer 3 uur per dag aan het werk op school. Helaas kwam ik mezelf behoorlijk tegen. Ik dacht goed op weg te zijn en veel aan te kunnen. Het mondde uit in een desillusie. Ik kon me niet concentreren, kreeg m’n werk niet af en merkte dat door de “verwachtingsdruk” en vele prikkels m’n accu behoorlijk snel leeg was.

Door de begeleiding van Annemarie weet ik m’n energie nu veel beter te doseren, werk ik in een rustige prikkelarme ruimte en ben ik sinds kort weer 100% beter gemeld in m’n eigen werk. Hoewel niet alle gevolgen van m’n herseninfarct weg zijn, ben ik heel blij met wat ik mede met de hulp en begeleiding van Annemarie, wel heb bereikt. Zowel in het werk als privé.

Het klikte heel goed met Annemarie. Zij gaf mij waardevolle tips en ik merkte dat ik het op m’n werk steeds beter onder controle kreeg. Ook begeleidde zij mij in de gesprekken met m’n leidinggevende zodat er veel meer wederzijds begrip naar elkaar kwam.

Deskundig, betrokken, lief maar ook recht door zee, dat zijn typerende woorden voor Annemarie.

Annemarie bedankt!

“Een deskundige, betrokken en bevlogen ergotherapeute, dat is Annemarie Vrolijk.

Annemarie was mijn steun en toeverlaat in een nieuwe, onrustige en onzekere fase na de 
revalidatieperiode bij Rijndam. Hoe ga je thuis nu verder en hoe moet het met werk?

Zowel op persoonlijk vlak, als op werkgebied maar ook in de thuissituatie heeft Annemarie mij heel 
goed begeleid. Haar hulp, praktische tips, adviezen en het meedenken in allerlei situaties hielpen mij om beter te leren omgaan met mijn niet aangeboren hersenletsel en het ontdekken van mijn ‘nieuwe ik’.

De betrokkenheid van Annemarie en het vertrouwen dat ze mij gaf hielpen mij verder. Ik durf weer 
vooruit te kijken, ik heb geleerd over mijn nieuwe beperkingen en ik ben me bewuster geworden van mezelf. Ik kan beter omgaan met dat wat niet meer automatisch gaat of dat wat niet meer vanzelfsprekend is. Een stukje acceptatie, een andere mindset ontwikkelen en uitvinden wat nog wel lukt zijn mooie stappen die ik tijdens de ergotherapie met Annemarie heb gezet.”